Saturday, 28 January 2017

Movie Animation Park Studios (MAPS), Ipoh,Malaysia (Updated)

THE WAIT IS FINALLY OVER! #MAPSPerak will officially be open this 26th June 2017! Be among the first to experience Asia's 1st Animation Theme Park soon and get ready for your dream experience at #MAPSPerak! #themepark #grandopening






    Asalnya dijadual dibuka pertengahan 2016 tetapi tertunda. Dijangka dibuka tahun ini               sempena Tahun Melawat Perak 2017

     Updated : 10 Jan 2017
















written earlier in Feb 2016


Dalam perjalanan balik dari rumah pengantin tadi, singgah di Movie Animation Park Studios site, movie animation park yang pertama di Asia yang akan dibuka pada pertengahan tahun 2016. Animation park ini di kawasan Meru, Ipoh i.e bersebelahan lebuhraya PLUS ( laluan arah Jelapang -KL ) i.e berhampiran tol Jelapang.



Hari ini & esok sahaja ( 28 Feb 2016 ), MAPS menawarkan tiket masuk pada kadar diskaun. Season pass untuk orang Perak ialah RM180  (pengunjung negeri lain RM280) untuk pass setahun dengan 'unlimited entry'. Ini bermakna jika kita masuk MAPS setiap hari dalam setahun, cajnya hanya RM0.50 sahaja....hehehe. Tiket single entry ialah RM155 . Beli 3 tiket dapat satu tiket free.





starship restaurant  dalam pembinaan


Apabila siap, Ipoh mempunyai 2 taman tema iaitu MAPS dan Lost World di Tambun.




p/s : berminat nak beli 3 annual pass tiket untuk bawa adik beradik, sedara mara & kawan2 bila bertandang ke Ipoh tapi tak jadi sebab tiket in not tranferable.

No comments:

Post a Comment